door Everdiene Geerling

“Wie (niet) reist is gek”, aldus een bekend boek van Ap Dijksterhuis. En ben je niet nog gekker als je (als vrouw) alleen reist? Want, dat is toch gevaarlijk? Wat als er iets gebeurt? Is dat niet saai? Word je niet eenzaam? Daar heb ik geen geld voor. Dat krijg ik niet geregeld met mijn verplichtingen. Dat durf ik nooit! Allemaal redenen voor veel mensen om de stap niet te zetten. Eeuwig zonde!

Wij, veertigers Everdiene en Annemieke, hebben het ook allemaal langs gehad en toch zijn we gegaan. Everdiene maakte een pelgrimstocht van vier maanden naar Rome en Annemieke reisde 15 maanden lang door Afrika en Oceanië. Het werd een ervaring die ons leven heeft veranderd en die we nooit hadden willen missen. We leerden zoveel over onszelf, over mensen, over de wereld. Het is een ervaring die ons beiden als mens rijker, krachtiger en puurder heeft gemaakt. Het is een ervaring die we iedereen gunnen.

Tijdens een inspirerende lezing nemen we je mee in ons verhaal van alleen reizen. Waarom zijn we gegaan? Waarom alleen? Wat waren onze uitdagingen? Wat ervoeren we tijdens de reis? Wat heeft het ons gebracht? We vertellen er alles over, over de ups en de downs, de hoogte- en dieptepunten. We geven tips en beantwoorden je vragen.

Donderdag 16 januari in Weesp (20.00 – 22.00 uur)

Zondag 26 januari in Almere (14.00 – 16.00 uur)

Zondag 9 februari in Baarn (14.00 – 16.00 uur)

Voor meer informatie, mail naar everdiene@xs4all.nl.