Byzantijnse Voetreis van Gerhard Lentink

 boekbespreking door Arnoud Boerwinkel

Wat ben ik toch een bofkont!

Als (hoofd-)redacteur van NB en Omnes verkeer ik in de bevoorrechte positie dat ik regelmatig een grote variëteit aan boeken krijg voorgelegd met als gemeenschappelijke noemer dat ze pelgrimages of indrukwekkende fiets- of wandeltochten beschrijven van stoere, ondernemende types met weinig, matig, of een groot schrijftalent. Het is elke keer een verrassingmeer lezen


Pelgrim op de dool van Luc Abel

boekbespreking door Arnoud Boerwinkel

Het is al in de late namiddag en in het eerste dorp begeef ik mij naar de pastorie. De meid doet open. In mijn beste, vriendelijkste Frans zeg ik dat ik pelgrim ben en op zoek nar onderdak. Ze murmelt wat in het Duits en ik begrijp dat ik een kapitale fout heb gemaakt: ik ben in een verkeerde taal begonnen. meer lezen


Over paden van Robert Moor

boekbespreking door Titia Meuwese

Zeven jaar reisde Robert Moor te voet over de wereld. Daarbij legde hij een aantal zware trektochten af, tijdens zijn tochten werd hem steeds duidelijker dat paden ons kunnen helpen om de wereld te begrijpen. meer lezen


Tijdschrift Roma Aeterna

Wil je meer weten over Rome? Wil je goed voorbereid aankomen in de stad waar je zo lang naar op weg was? Het tijdschrift Roma Aeterna geeft veel en interessante informatie over Rome. Roma Aeterna is het enige tijdschrift in het Nederlands taalgebied met exclusieve aandacht voor de Eeuwige Stad. meer lezen