Pelgrimage –  de mooiste pelgrimsroutes in Europa

door Derry Brabbs

Boekbespreking door Arnoud Boerwinkel

“Dit boek is bedoeld als eerbetoon aan de erfenis die de middeleeuwse pelgrims aan ons hebben nagelaten: de prachtige kerken en kathedralen, en de indrukwekkende voorbeelden van vakmanschap in hout, steen en glas die hen als het ware weer tot leven hebben gebracht”. Aldus schrijver én fotograaf Derry Brabbs in de inleiding van zijn prachtige fotoboek Pelgrimage. meer lezen

 

De hemel onder onze voeten

boekbespreking door Ben Teunissen

Ons lid Arie Haasnoot heeft in 2018 met zijn soulmate Johanna Jacobs de pelgrimstocht langs de Via Francigena vanaf Canterbury ondernomen. Vanaf eind mei wandelden zij in ruim drie maanden naar hun doel, het Sint Pietersplein in Rome. Maar in de beschrijving van Arie blijkt het vooral om de weg daarheen te gaan.

meer lezen

 


PARLARE L’ITALIANO (22)

Il buono, il brutto, il cattivo

Door Leo Baeten

Enige tijd geleden bekeek ik de film The good, the bad and the ugly. Deze Italiaanse film uit 1966 van Sergio Leone had in mijn jeugd grote indruk gemaakt. Zoveel jaren later ben ik filmliefhebber geworden én gecharmeerd van Italië. Dan bekijk je de film toch met andere ogen.

meer lezen


Nieuwe editie van de Lightfootguide

 door Guus Wesselink

De nieuwe edities van de Engelstalige Lightfoot Guide over de Via Francigena van Canterbury naar Rome zijn onlangs verschenen (7e editie)

meer lezen