door Roel Kamerling

 Met erg veel vreugde hebben wij genoten van de ledendag op 16 november jongstleden in de pelgrimsstad ’s-Hertogenbosch.  Meer dan 200 leden gaven acte de présence en samen genoten we wederom van een gezellige en warme dag met elkaar.

De voorzitter verwoordt het gevoel dat bij alle bestuursleden leeft aldus: Ik geniet nog het meest van de passie en het talent van onze leden. Mensen die zo’n pelgrimstocht afgelegd hebben of willen gaan ondernemen, zijn vaak een beetje vrijer en eigenwijzer. Dat vind ik heel mooi om te zien. Ze zijn ook vaak bereid om elkaar te helpen, omdat ze gemerkt hebben hoe belangrijk en vaak ook hoe makkelijk dat is. Dat maakt het voor mij heel leuk om voorzitter te zijn van deze vereniging, echt genieten.

Zie ook de impressie van de dag door Arnoud Boerwinkel.

 

Het bestuur is op dit moment bezig om zich voor te bereiden op het schrikkeljaar 2020, dat ons een extra dag schenkt om onze passie als pelgrims ten uitvoer te brengen

We verwachten dat 2020 een druk jaar gaat worden, niet alleen qua pelgrimsactiviteiten, maar ook voor de vereniging. Een paar activiteiten op een rijtje:

 

¨ de wisseling van de wacht bij Nieuwsbrief en Website, de levenslijnen van de vereniging

¨ de invulling van veel leuke activiteiten waaraan jij als lid ook mee kunt helpen. Zie daarvoor elders een oproep. Wij merken dat het heel motiverend is voor onze leden om pelgrimservaringen te delen en zo tochten mogelijk te maken voor anderen. We kunnen nog veel inzet gebruiken en hoe meer zielen, hoe lichter het werk in de verschillende activiteiten wordt! Voor sommige activiteiten zal dat neerkomen op 1 dag per jaar

¨ de organisatie van het Pelgrimsplein en lezingen op de Fiets & Wandelbeurzen in Utrecht en Vlaanderen

¨ de start van een activiteit om jongeren aan te trekken

¨ het eerste voorlichtingsweekend in Vessem, inclusief wandeling, voor mensen die in een tweedaagse willen kennismaken met pelgrimeren (naar Rome)

¨ de bijeenkomst voor leden die actief zijn binnen de vereniging in april en daarbij de Algemene Ledenvergadering

¨ de aanloop naar vernieuwing van ons Handboek Pelgrimeren

¨ de start van de onlangs opgerichte werkgroep Communicatie, ter uitvoering van ons meerjarenplan

¨ de start van de werkgroep Oostelijke Routes om ook die routes in samenhang te gaan beschrijven

¨ de uitwisseling van de contacten met het Genootschap Sint Jacob en Roma Aeterna