Nog zo veel te ontdekken…

door Guus Wesselink

Het leukste event voor je actieve tocht komt er weer aan! Op 1, 2 en 3 maart 2019 staat de Jaarbeurs in het teken van wandelen en fietsen. Inmiddels is het de vijftiende editie van de Fiets en Wandelbeurs, een nieuwe mijlpaal. En natuurlijk staat de beurs weer bol van de inspiratie voor je volgende fiets- of wandeltocht. Want er valt op deze planeet nog veel te ontdekken!

 De leukste beurs voor je volgende tocht

Ook dit jaar is er weer veel te beleven op de beurs. Onze vereniging zet stevig in met een geheel nieuw vorm gegeven Pelgrimsplein

Te voet of op de fiets naar bijvoorbeeld Rome of Santiago en zelfs door Noorwegen en Zweden. Samen met het Nederlands Genootschap van Sint Jacob heeft PnR dit jaar vorm gegeven aan een geheel nieuwe opzet van het voormalige Pelgrimspaviljoen, compleet met een heuse pelgrimsherberg. Daar informeren onze pelgrims andere pelgrims (in spe). Veel van onze leden (onder leiding van Cor Kuyvenhoven) informeren gedurende drie dagen alle bezoekers die iets meer willen weten over tochten naar Rome of elders.

Doe inspiratie op en verken de mogelijkheden in het pelgrimspaviljoen. Aan de hand van kaarten, gidsen en beeldmateriaal kun je intensief kennismaken met inspirerende routes. Je kunt het fraai aangeklede plein vinden in Hal 4 op locatie 4.E.30 Lees alles op de website van de beurs

Dichtbij, ver weg en alles daartussen….

Het lezing- en workshopprogramma van de beurs omvat maar liefst 160 presentaties in drie dagen! Ervaren reizigers nemen je daarin mee naar alle uithoeken en windstreken van deze planeet. Vanuit onze vereniging worden door een keur van leden lezingen gegeven over zowel fiets- als wandeltochten naar Rome en andere bestemmingen. De lezingen duren een uur en zijn vrij en gratis toegankelijk. Kom naar Utrecht en kijk thuis al in het overzicht om je alvast te verkneukelen op mogelijk volgende bestemmingen!

Wandelaars informeren Wandelaars en fietsers informeren fietsers

Ook zijn er individuele langeafstandslopers en –fietsers die bezoekers informeren over het afleggen van grote afstanden in alle windrichtingen. Maar liefst 40 ervaren wandelaars en 40 Europa- en wereldfietsers zitten voor je klaar met informatie over hun favoriete gebieden en routes. Laptops, foto’s, kaarten etc. nemen ze mee. Bij alle informanten staat aangegeven over welke gebieden zij informatie geven.

Locaties wandelaars: 3.D.01 en 3.C.01 ; fietsers vind je op 4.D.62, 4.D.70 en 4.E.60

Tenslotte

In de voorverkoop via Internet krijg je per ticket ook nog eens € 3,50 korting.

En…..een ticket voor de beurs geeft toegang tot nog twee exposities, namelijk de E-bike-experience en Bike Motion.

Onze hardwerkende leden ontvangen je graag op zowel het pelgrimsplein als bij de lezingen!