Mees, heb u niks beters te doen? van Loek Bosman

 Hoe beschrijf je een intensieve ervaring als een pelgrimstocht van ruim drie maanden naar Rome? De redactie verkeert in de bevoorrechte positie om veel variaties op het thema “reisverslag” onder ogen te krijgen. Regelmatig ontvangen we een aankondiging van weer een nieuwe pennenvrucht of vers beeldverslag waarin de belevenissen in

meer lezen


PARLER FRANÇAIS: Gastvrijheid op zijn Frans

door Ben Teunissen

Deze keer door omstandigheden geen Parlare Italiano van Leo Baeten, maar in plaats daarvan een Parler Français uit de bundel  “Van droom tot werkelijkheid” van Ben Teunissen, over zijn tocht naar Santiago. Over gastvrijheid gesproken!

Ook zo’n leuke dag! Het was wel de koudste dag sinds mijn vertrek op 17 april. Acht graden om twaalf uur, maar gelukkig wel af en toe een zonnestreep. Omdat ik gisteren zeven kilometer teveel (!) had gelopen, was ik vandaag al om twee uur op mijn bestemming: Tonnerre.

meer lezen


Richard Long: Tentoonstelling van een wandelaar

Museum De Pont, Wilhelminapark 1, 5041 EA Tilburg van 16 februari tot 16 juni

Een leven lang wandelen en daarmee landschapskunst maken: museum De Pont toont een overzicht van het werk van Richard Long.

meer lezen


Via de Alpen en Adria naar Rome

Nog een weg naar Rome voor fietsers

Het internet biedt toch veel onverwachts: Er is een pdf online met een beschrijving van een “nieuwe” fietsroute via de Adriatische kust naar Rome. De route bestaat uit en combinatie van een aantal uitgewerkte routes en gaat voor zover mogelijk niet over hogere bergen.

meer lezen