Franciscaanse voetreis 2.0

door Pieter Quelle

Sinds begin dit jaar hebben Ruud Verkerke en ondergetekende het beheer over de Franciscaanse voetreis van Kees Roodenburg overgenomen. Het betreft een wandeltocht van 520 km van Florence naar Rome, dwars door de Apennijnen.meer lezen


Van Montpellier naar Rome

Door Antonius Franciscus Pieterse

Op weg naar Rome wandelde ik in 2017 van Santiago naar Montpellier. Over de Camino Francés en vanaf Puente la Reina, de Camino Aragonés/Chemin d’Arles, (topogids GR 653). Een bijzondere ervaring om alle pelgrims richting Santiago tegen te komen. Op de Camino Frances had ik bijzondere ontmoetingen en gesprekken, meer dan ik verwachtte. De karakteristieke Camino Aragonès, vanaf Puente la Reina, was prachtig.

meer lezen


Via Francigena per fiets

door Peter Molog

Voor wandelaars zijn er de gidsjes van de Weg der Franken van Ben Teunissen. Voor de fietser is er de goed gedocumenteerde fietsroute voor het Italiaanse deel van de European Association of the Via Francigena ways.

Ik heb het voornemen om in het voorjaar/vroege zomer van 2019 het Franse deel van de Via Francigena per fiets te verkennen en in kaart te brengen.

meer lezen